Notícies

Festa Major de Piera 2015

Festa Major a la vila i, com és tradició, els Falcons de Piera van estar presents en els actes de celebració. S’ha de dir que aquesta és una de les cites més importants pels Falcons de Piera, estan a casa i aprofiten per mostrar noves figures i presentar-les davant el seu públic. Enguany, a més. acompanyats dels Falcons de Vallbona d’Anoia, que van participar convidats d’aquesta diada.

Diumenge 6 de setembre, cap a quarts de sis les dos colles de Falcons van començar, a la Plaça Jove, una cercavila que els va portar fins a la Plaça del Peix. En ella totes dues colles van anar cridant l’atenció del poble, convidant-los a gaudir de l’actuació que tindria lloc més tard. Es van poder veure la masia, les planxes rodades, els ventalls i ventilador i l’estrella executades pels de Vallbona i la presentació, la sardana, els tancs-roda, la figuereta i la tulipa per part dels pierencs.

Un cop a plaça i havent congregat el públic va esdevindre el plat fort de la tarda i el moment en que totes dos colles es van lluir. De forma alternativa van anar mostrant les seves figures als assistents.

Els Falcons de Vallbona d’Anoia van executar la sardana, un conjunt d’avions, l’avet, una pira i van intentar el pilar de 4, carregat amb molt d’esforç però que en aquesta ocasió va caure quan l’enxaneta baixava i estava a l’alçada dels dosos.

Els Falcons de Piera, per la seva banda, van fer un conjunt d’avions, el mercat, la flor, l’inèdit 6/3, una figura que s’estrenava en aquesta actuació i que va provocar l’esglai a la plaça quan el van haver de descarregar de forma urgent. Un cop refets ho van tornar a intentar aconseguint l’ovació de la plaça sabent el gran esforç que havia suposat aquesta nova figura, el 6/3. Per últim van finalitzar amb el pilar de 4 aixecat per sota.

El 6/3

Totes dues colles es van acomiadar amb una foto conjunta, tot celebrant el 19é aniversari de la Colla dels Falcons de Piera.

Podeu veure les fotografies de la jornada al nostre Flickr.

Log In

Create an account